Ennen moottorin käynnistämistä tarvittavat varotoimet

Ennen moottorin käynnistämistä tarvittavat varotoimet Moottoripyörällä

ajaminen sisältää paljon etuja. Voit helposti suorittaa asioita, hakea perheenjäseniäsi, polttaa kaloreita ja mikä tärkeintä, se muuttaa elämänkatsomustasi. Näistä eduista huolimatta turvallisuuden tulisi aina olla etusijalla. 

Olitpa ajaessasi moottoripyörää tai autoa, sinun on aina pidettävä turvallisuus mielessä ennen kuin edes käynnistät moottoria. Open Roads on täällä jakamassa kanssasi vinkkejä, jotka auttavat sinua parantamaan moottoripyöräilykokemustasi. Varusta ja ole turvallinen. Katso täydellinen luettelo vinkeistä alla!

Avoimet tiet: Vinkkejä paremmaksi moottoripyöräilijäksi

Käytä aina kypärääsi / suojavarusteitasi.

Kypärän käyttäminen voi estää vakavia ja kuolemaan johtavia loukkaantumisia tiellä. Jos sinulla on oikea vaihde riippumatta siitä, kuinka tiukka tai leveä tie on, voit varmistaa, että sinut suojataan ei-toivotuilta uhreilta. On myös muita varusteita, joita voit käyttää vammojen välttämiseksi, kuten kokovartalotakki, polvisuojat, saappaat ja käsineet. Oikea vaihde on erityisen tärkeää, jos osallistut Open Roads -kilpailuun. 

Kilpailut edellyttävät ammattitaitoisia moottoripyöräilijöitä, joilla on edistynyt tekniikka ja kyky ajaa täydellä nopeudella. Siksi suojavarusteiden käyttö on välttämätöntä, jotta voit vähentää vahinkoja onnettomuustapauksissa.

Älä lyö punaista valoa

Moottoripyörällä ajaminen on kätevää, varsinkin jos myöhästyt töissä tai koulussa, koska voit helposti kuljettaa kapeilla teillä ilman ketään. Se voi kuitenkin aiheuttaa vahinkoja sinulle ja muille, jos et noudata liikennesääntöjä. Jokaisen kuljettajan tulee noudattaa liikennesääntöjä estääkseen onnettomuudet tien päällä. 

Älä koskaan juo ja aja autoa

Tieliikenneonnettomuudet eivät ole enää uusia ihmisille. Suurin osa tieliikenteessä uhreista johtuu kuitenkin yleensä rattijuopumuksesta. Mielentila on yksi tärkeimmistä asioista, jotka sinun tulisi ottaa huomioon ennen ajamista. Alkoholin käyttö on hienoa, mutta moottoripyörän ajaminen jälkikäteen ei ole hyvä idea. Älä koskaan juo ja aja autoa. Lisäksi voit myös aiheuttaa haittaa ja vahinkoja kaikille ympärilläsi.

Ole vastuullinen moottoripyörän kuljettaja ja noudata sääntöjä, jotta muutkin voivat pysyä turvassa tiellä. Varmista myös, ettet aja autosi ollessa uninen, koska se voi myös johtaa onnettomuuksiin. Pysy aina valppaana, hereillä ja oikeassa mielentilassa ajaessasi ennen kuin asetat itsesi moottoripyörän istuimelle. 

Tarkista moottoripyörän osat

Ennen ajamista on tärkeää tarkistaa kaikki moottoripyörän osat, jotta voit havaita ongelmat ennen niiden syntymistä. Tämä varmistaa myös turvallisuutesi ajon aikana. Jos sitä ei tarkisteta asianmukaisesti ja jokin osistasi toimii virheellisesti tien päällä, on suuri todennäköisyys, että osallistuit onnettomuuksiin laiminlyönnistä johtuen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *