Kuinka perheeni reagoi, kun lähdin tälle matkalle

Kuinka perheeni reagoi, kun lähdin tälle matkalle

Kun olin vielä poikamies, perheeni tiesi intohimostani moottoripyöriä kohtaan. Loppujen lopuksi he olivat läsnä tuona kohtalokkaana kesäpäivänä vuonna 1954, kun ajoin ensin moottoripyörällä viisivuotiaana lapsena. Kun matka oli ohi, tiesin ehdottomasti, että kun varttuisin, minulla olisi myös moottoripyörä. Olen pakkomielle heidän kasvamisestaan. Kun ostan leluja, pyysin moottoripyöräleluja, jotta voisin teeskennellä, että ratsastan sillä.

Kesti aikaa, ennen kuin pystyin ostamaan ensimmäisen pyörän. Ostin 60-luvun alkupuoliskolla mopon. En tietenkään ollut vielä valmis lähtemään avoimelle tielle tällä polkupyörällä. Myöhemmin kaksi serkkua osti omat moottoripyöränsä, ja kun olin säästänyt tarpeeksi rahaa muutaman kuukauden kuluttua, ostin lopulta ensimmäisen oikean moottoripyörän, Yamaha SR 500: n.

Vasta 70-luvulla menin pitkälle matkalle pyörälläni. Tähän mennessä olin jo ohittanut teini-ikäiseni ja menin jo yliopistoon. Paljon valmistelua oli tehtävä ennen kuin voisin matkustaa päiviä tiellä. Perheeni tuki minua hyvin lapsesta asti. He olivat innoissaan minusta, ja tuntui siltä, ​​että he aloittivat tämän jännittävän matkan kanssani, vaikka todellisuudessa menin yksin.

Sinä päivänä kun lähdin Hammerfestille vuonna 1987, kukaan ei voinut nähdä minua pois, koska lähdin aikaisin. Mutta äitini jätti ruokapöydän äärelle paketin ruokaa ja vettä. Vaikka minulla oli jo välipaloja pakattu satulalaukkuihini, minun piti ottaa äitini minulle valmistama ruoka.

Vaikka olen käynyt nyt kymmenillä matkoilla, mikään ei voita ensimmäistä matkaa. Minulla on nyt parempi pyörä ja minulla on oma perhe, mutta kun muistan tuon kylmän aamun 70-luvulla, se jättää aina lämpimän tunteen rintaan.

Lähdetään aviomieheksi ja isäksi

Ei ole aina helppo lähteä viikon mittaiselle matkalle, ja tuskin koskaan. Vaikka minua on aina täynnä jännitystä, mielessäni on myös huolia, ennen kuin lähden, koska kun lähden, en ole perheelleni. Entä jos tapahtuu onnettomuus ja on liian myöhäistä? Nämä ajatukset häiritsevät minua aina ennen lähtöäni.

Kerran vuonna 1989 lähdin juuri silloin, kun katto oli korjattavissa. Huolet olivat kaikkialla mielessäni, koska jätin vaimoni käsittelemään sitä yksin. Oliko jotain muuta, mitä olisin voinut tehdä ennen lähtöäni?

Lopulta muistan, että vaimoni rauhoitti minua siitä, että hän voi hoitaa asiat yksin. Hän käski minun keskittyä matkalle ja lopettaa murehtimisen ongelmista, joita hän voi hoitaa itse. Hän on aina tukenut minua ja olen siitä ikuisesti kiitollinen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *