Vinkkejä, jotka on pidettävä mielessä ajettaessa avoimilla teillä

Vinkkejä, jotka pidetään mielessä avoimilla teillä ajaessasi

On innostava tie ajaa avoimilla teillä ja tuntea tuulen moottoripyörälläsi. Kaikilla ei ole rohkeutta käyttää tätä mahdollisuutta, mutta kun teet niin, et koskaan katso taaksepäin.

Avoimien teiden tarjoama suuri voima merkitsee vastuuta oman turvallisuutesi ja ihmisten kanssa, jotka jakavat tien kanssasi. Pitkän tien kulkeminen ei ole helppo tehtävä, ja tarvitset kaiken apun, jonka saat alla esitetyllä tavalla:

  1. Suojavarusteet ovat välttämättömiä. Tuo aina kypäräsi mukaasi ja varmista, että kenellä tahansa, joka ratsastaa kanssasi, on sellainen. Oikeat vaatteet, kuten hansikkaat, suojalasit, nahkavaatteet ja saappaat, voivat auttaa sinua suojaamaan teiden ankarilta olosuhteilta. Heijastavien vaatteiden käyttö voi myös auttaa sinua olemaan näkyvissä muille kuljettajille ja pyöräilijöille. On myös fiksua käyttää ajovalojasi näkyvyyden ylläpitämiseksi.
  2. Noudata aina nopeusrajoitusta. Se ei saa sinut viileäksi maniakaalisesti nopeudelle avoimilla teillä, vaikka olisit yksin. Huomaa, että avoimet tiet voivat myös olla alttiita sokeille alueille, joissa onnettomuuksia saattaa tapahtua, joten sinun on noudatettava liikennelakeja, koska ne voivat pelastaa henkesi.
  3. Älä aja, kun olet väsynyt. Varmista tien varrella, että olet hyvin levätä onnettomuuksien välttämiseksi. On myös hyödyllistä seurata avoimilla teillä saatavilla olevia hostelleja, jotta sinulla on vaihtoehtoja levätä.
  4. Älä juo ennen kuin lähdet tielle. Paitsi että olet vaaraksi itsellesi, vaarannat myös kohtaamiesi ihmisten elämän.
  5. Varmista, että moottoripyöräsi on tieliikennekelpoinen. Tarkista pyörän nurkat ja poikittaiset osat, jos haluat nähdä, onko niissä löysiä osia. Varmista, että renkaat eivät ole kuluneet, jos öljyvuotoja on ja jos merkkivalosi toimivat oikein. Muista, että turvallisuutesi on etusijalla.
  6. Ilmoittaudu kursseille ja täydennyskursseille. Ei ole väliä oletko aloittelija vai oletko pyöräillnyt vuosia, sinun on harjoitettava harjoittelua terävöittämään ajo-tekniikoitasi avoimilla teillä. Tämä pitää sinut yhteydessä myös muihin ratsastajiin, jotka voivat antaa sinulle vinkkejä ja myös omia tarinoitaan.
  7. Ole kohtelias avoimilla teillä. Jaa tie ja älä toimi kuin se olisi sinun. Muista, että et ole yksin ja näet muita ihmisiä. On parasta kunnioittaa tietä ja ihmisiä, joita kohtaat.  

Et voi hallita avoimia teitä ja ihmisiä, joita kohtaat, kun aloitat matkan. Parasta mitä voit tehdä, on olla vastuussa omasta toiminnastasi ratsastajana. Hengitä ilmaa ja nauti matkasta avoimilla teillä. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *